chata Zlatěnka


Vítejte Popis chaty Fotogalerie Kde nás najdete ? Kam v okolí Ceník Kontakty Obsazenost Napište nám

Nadpis Kam v okolí

Zimní aktivity

Skiareál Dolní Morava - 7 Km od chaty za 10 minut

Lyžování - Pouhých 7 Km od chaty na Dolní Moravě je lyžařské středisko ,,Dolní Morava - Relax & Sport". V areálu se nachází celkem 7 sjezdovek všech stupňů obtížností, kde si „svůj“ terén najde skutečně každý lyžař.
 Celková délka sjezdových tratí je 9,5km. Pro nejmenší lyžaře je v provozu dětský Ski park Amálka s pojízdným pásem. 
obrazek  obrazek
Fat Bike- Poznáváte rádi krásy přírody ze sedla kola? Mrzí vás, že zima cyklistům nepřeje? Zapomeňte na předsudky, s fat biky si užijete plno zábavy i v zimě!
obrazek
Jízda RolbouZážitek na který nezapomente! Vyzkoušejte si na vlastní kůži jaké je to stát se rolbařem
obrazek
Sáňkařská dráhaPřijďte si užít jedinečný zážitek z nočního sáňkování na osvětlené 2,5 km dlouhé trati.
obrazek
Bobová dráhaSkvělá atrakce a adrenalinový zážitek na jedné z nejdelších a profilem nejzajímavějších bobových drah ČR.

obrazek

Skiareál Buková hora - 18 km - 20 minut

CESTA z chaty Zlatěnka:  jedete směr Králíky - Červená Voda ( na kruháči poslední výjezd směr Šumperk) - Mlýnický Dvůr - odbočíte vpravo k areálu. SKIAREÁL nabízí nejdelší lanovou dráhu Orlických hor. Díky odpojitelnému systému děti i senioři nastupují a vystupují velmi pomalu. Sedačka zajištuje komfort vysokého polstrování, bublle kryt tzv. bublinu, dětskou pojistku tzv.KID STOP na každé pozici a hlavně je elektricky  vyhřívána.

 

 
 
 Letní Aktivity

Na Dolní Moravě

Stezka v oblacích Unikátní 55 metrů vysoká stavba poblíž chaty Slaměnka s řadou atrakcí, naučných tabulí a 101 m dlouhým tobogánem své návštěvníky nejen baví, ale i vzdělává.
 
                                     obrazek
Adrenalin ParkNavštivte adrenalin park na Dolní Moravě, součástí je největší lanový park v ČR, dobrodružná věž s horolezeckou stěnou, obří tandemová houpačka nebo skok volným pádem.
obrazek obrazek

Další aktivity:

K Severomoravské chatě 

K chatě je možné dojít pěšky i dojet autem, tím přes Malou moravu a vysoký potok dle směrovek už od hlavní silnice. v restauraci se dobře vaří, vyhlášené jsou borůvkové knedlíky. Nedaleko se nachází poutní místo Svatá trojice. V zimě se přímo u chaty lyžuje. 

 

Králická pevností oblast

Symbol vlastenectví a zároveň hrozby ze strany Německa 30. let – to jsou pozůstatky mohutných bojových objektů v okolí Králíků, Hanušovic a Starého Města. V lesním terénu jsou tady rozesety dělostřelecké tvrze, desítky metrů pod zemí ohromné sály, které spojují dlouhé chodby. Tvrze Hůrka a Bouda jsou dnes přístupné veřejnosti a návštěvníci můžou
na vlastní oči spatřit třeba podzemní úzkokolejku i s lokomotivou a vagóny nebo funkční svislý výtah. K tvrzi Hůrka se nejsnadněji dostanete z města Králíky. Z jejich severního okraje trvá cesta až ke vstupu asi 15 minut.